Ειδική Κοσμητολογία

KOSMHTOLOGIAΤο βιβλίο αυτό «Ειδική Κοσμητολογία» αποσκοπεί στην παρουσίαση και διερεύνηση των βιοφυσικών και κλινικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των καλλυντικών προϊόντων.

Περιγράφονται τα πειραματικά πρωτόκολλα και οι τεχνικές που συστήνονται από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για τον έλεγχο της δράσης των καλλυντικών προϊόντων στις ρυτίδες και στην ελαστικότητα του δέρματος, στην υδάτωση της κερατίνης, στη διαδερμική απώλεια ύδατος, στο σμήγμα, στη μελανίνη και στο ερύθημα καθώς και στο pH του δέρματος. Εξετάζονται επίσης οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της προστασίας των αντηλιακών προϊόντων έναντι της υπεριώδους Α και Β ακτινοβολίας, της αποτελεσματικότητας των αντιιδρωτικών και των αποσμητικών καθώς και των προϊόντων που προορίζονται για τα μαλλιά. Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται προσπάθεια συσχέτισης της διαβατότητας από το δέρμα και της χημικής δομής μιας ουσίας και αναλύονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη διαδερμική απορρόφηση.

ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ

DERMATOSKOPHSH XAIDEMENOSΓεώργιος Χαϊδεμένος
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Το βιβλίο «Δερματοσκόπηση» το οποίο κυκλοφόρησε και διατίθεται από τις εκδόσεις Doctors Media, έρχεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των Ελλήνων Δερματολόγων οι οποίοι ζητούν να εκπαιδευτούν στην τεχνική αυτή.
Η δερματοσκόπηση είναι η μεθοδολογία η οποία επιτρέπει την αναγνώριση των υπομακροσκοπικών στοιχείων που βρίσκονται από την επιφάνεια της επιδερμίδας και των βλεννογόνων μέχρι το υπόδερμα. Η ανακάλυψη και η χρήση του δερματοσκοπίου χειρός ήρθε στη χώρα μας στις αρχές της παρούσας δεκαετίας.

Όπως και στο εξωτερικό έτσι και στην Ελλάδα, η υποδοχή της δερματοσκόπησης έγινε στην αρχή με επιφυλακτικότητα. Η νέα αυτή τεχνική έδωσε τη δυνατότητα στους δερματολόγους να διαγιγνώσκουν έγκαιρα το μελάνωμα και να αποφεύγουν τις άσκοπες επεμβάσεις στις καλοήθεις βλάβες και πλέον έχει τύχει ευρείας αποδοχής.

Ιαματική Ιατρική και Συμπληρωματικές θεραπείες

iamatiki iatriki

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για την «Ιαματική Ιατρική και τις Συμπληρωματικές θεραπείες» κυκλοφορεί από την εταιρεία Doctors Media με συγγραφέα τον πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής Κωνσταντίνο Κουσκούκη, καθηγητή Δερµατολογίας - π. αντιπρύτανη Δηµοκριτείου Πανεπιστηµίου Θράκης.

Όπως επισημαίνει στο βιβλίο του ο κ. Κουσκούκης η Ιαματική Iατρική είναι συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος της Κλασικής Ιατρικής με την οποία συνδυάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού θεραπευτικού αποτελέσματος.
Οι θεράποντες ιατροί έχοντας στο θεραπευτικό τους οπλοστάσιο τα προϊόντα της σύγχρονης φαρμακοβιομηχανίας, αξιοποιώντας συγχρόνως τα αποτελέσματα της καινοτόμου έρευνας πάνω στα φάρμακα, θα πρέπει να προσεγγίζουν συμπληρωματικά και όχι απαξιωτικά, τα επιστημονικά αποτελέσματα της έρευνας της Ιαματικής Ιατρικής, προς όφελος πάντα των ασθενών, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και σαφώς μικρότερη οικονομική επιβάρυνση.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies μόνο για τη λειτουργία της και όχι για διαφημιστικούς σκοπούς.