ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ

DERMATOSKOPHSH XAIDEMENOSΓεώργιος Χαϊδεμένος
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Το βιβλίο «Δερματοσκόπηση» το οποίο κυκλοφόρησε και διατίθεται από τις εκδόσεις Doctors Media, έρχεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των Ελλήνων Δερματολόγων οι οποίοι ζητούν να εκπαιδευτούν στην τεχνική αυτή.
Η δερματοσκόπηση είναι η μεθοδολογία η οποία επιτρέπει την αναγνώριση των υπομακροσκοπικών στοιχείων που βρίσκονται από την επιφάνεια της επιδερμίδας και των βλεννογόνων μέχρι το υπόδερμα. Η ανακάλυψη και η χρήση του δερματοσκοπίου χειρός ήρθε στη χώρα μας στις αρχές της παρούσας δεκαετίας.

Όπως και στο εξωτερικό έτσι και στην Ελλάδα, η υποδοχή της δερματοσκόπησης έγινε στην αρχή με επιφυλακτικότητα. Η νέα αυτή τεχνική έδωσε τη δυνατότητα στους δερματολόγους να διαγιγνώσκουν έγκαιρα το μελάνωμα και να αποφεύγουν τις άσκοπες επεμβάσεις στις καλοήθεις βλάβες και πλέον έχει τύχει ευρείας αποδοχής.


Στο παρόν σύγγραμα, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε η ανάλυση των στοιχείων της Δερματοσκόπησης να παρουσιαστεί εξελικτικά, ανάλογα με τον βαθμό διδακτικής δυσκολίας. Σε αρκετά κομβικά σημεία δίνονται οι «προσωπικές προτάσεις», ως αποτέλεσμα της εμπειρίας του συγγραφέα. Το ίδιο συμβαίνει στο παράρτημα του βιβλίου, όπου δίνονται συνοπτικά τα δερματοσκοπικά στοιχεία των συνηθέστερων αλλοιώσεων. Επίσης, παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των παθήσεων που αναλύονται, ενώ οι περιλήψεις που υπάρχουν στο τέλος του κάθε κεφαλαίου μπορούν να εξυπηρετήσουν και τους πιο βιαστικούς αναγνώστες.
Το βιβλίο «Δερματοσκόπηση» αποτελεί κατάθεση των γνώσεων και της μακρόχρονης και πλούσιας εμπειρίας του συγγραφέα Γ. Χαϊδεμένου πάνω στην τεχνική αυτή. Πρόκειται για ένα βιβλίο που έλειπε από την ελληνική ιατρική βιβλιογραφία και έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων Δερματολόγων στην καθημερινή τους ιατρική πράξη.

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies μόνο για τη λειτουργία της και όχι για διαφημιστικούς σκοπούς.